Guide til spansk kaffe
22. April 2020
22. April 2020
“Un café por favor”
I Spania, og Costa Blanca intet mindre, finner du en bar eller cafe så å si på hvert eneste gatehjørne. Spanjolene elsker kaffen sin og så god som den er her, er ikke det så rart.
Det er lett å bli forvirret over de mange kaffemulighetene man har, så her er en liten guide for deg som skal ut å ta en spansk en:
Café Americano
Normal svart kaffe noe sterkere enn hjemmebrygget filterkaffe
Café con Leche
Kaffe med melk ca 60/40. Om du vil ha den svakere kan du si «largo de leche» eller hvis du ønsker litt sterkere kan du be om å få den «largo de cafe». Du kan også spesifisere om du ønsker varm melk som er «leche caliente» eller «leche fria» om du ønsker ned kald.
Cortado
Dette er som en deilig espresso med en skvett melk, som serveres i et litt mindre glass
Solo
Espresso. Dersom du ønsker en dobbelt expresso må du be om å få en «solo doble de doble carga»
Leche manchada
Varm melk med en liten skvett kaffe oppi (direkte oversatt betyr dette skitten melk)
Carajillo
Espresso med en liten dæsj brandy oppi
Bonbon
Espresso med kondensert melk oppi, for de som er glad i noe søtt.
Du kan selvfølgelig be om alt ovenfor uten koffein ved å legge til “descafeinado”