Hvordan fungerer boligmarkedet i Spania

Personlig veiledning og skreddersydd boligsøk med Camarsol
Det finnes tusenvis av boliger til salgs her på Costa Blanca. Blant dem, mange flotte eiendommer og gode investeringsmuligheter – og akkurat den boligen som er riktig for deg.

For de aller fleste begynner jakten på drømmeboligen hjemme fra sofakroken i Norge via finn.no og andre nettsider.  Det kan virke ganske overveldende å kaste seg inn i det spanske boligmarkedet og det er ikke lett å holde styr på alle de forskjellige prospektene og meglerne som finnes.

Du har kanskje lagt merke til at den samme boligen eller prosjektet ligger ute hos flere aktører – og noen ganger med ulik informasjon og til forskjellige priser.

Det er fordi det er et åpent boligmarked her i Spania og vi er mange meglere som selger nøyaktig de samme boligene.  De samme eiendommene blir lagt ut på nett av mange forskjellige aktører.

Ofte blir de liggende ute for lenge og uten oppdateringer i pris.  Noen ganger legges de ut til lavere priser for å lokke til seg kunder.  Dette skaper et feil bilde av markedet og man kan lett bli skuffet når man kommer ned med urealistiske forventninger.  Derfor er det viktig å gjøre et grundig søk i forkant.

Det du må vite er at prisene settes av selger/utbygger og det koster nøyaktig det samme uansett hvem du kjøper fra. Derfor er det en kjempestor fordel å bruke en megler som kan gjøre jobben for deg og geleide deg gjennom jungelen.

La oss bli kjent med deg
Det viktigste er at vi blir godt kjent og at du får formidlet dine ønsker og behov.  Desto mer du kan forteller oss, desto bedre kan vi gjøre jobben vår.

For eksempel, et pensjonert ektepar som ser etter en helårsbolig og en småbarnsfamilie på jakt etter en feriebolig vil ha helt forskjellige behov.

Her er noen viktige punkter å tenke på:

  • Hvilken boligtype er du ute etter og hvor mange soverom/bad trenger du?
  • Hvordan skal boligen brukes – som feriebolig eller helårsbolig?
  • Ønsker du eget basseng eller fellesbasseng?
  • Andre prioriteter og ønsker som solarium, utsikt, hage, heis osv?
  • Er det et spesielt område du liker godt?
  • Nærhet til strand, by, golf, andre fasiliteter osv?
  • Det er i tillegg fint hvis du gir oss et budsjett vi skal forholde oss til.

Da setter vi sammen et utvalg av boliger for deg som oppfyller mest mulig av dine ønsker og kriterier.  Utafra din tilbakemelding tilspisser vi søket enda mer slik at du kun blir sittende igjen med de beste alternativene.

Kvalitetssikring
Vi luker ut alle de “dårlige” boligene fra starten av slik at du kan slappe av og fokusere på det som er viktig for deg.

Alle boligene i eiendomsporteføljen vår har gått gjennom de strengeste prosedyrer for kvalitetssikring. Vi tilbyr kun boliger hvor alle formaliteter knyttet til skjøte, registrering og skattemessige forhold er i orden.  Dette er veldig viktig fordi her i Spania finnes ikke eierskifteforsikring slik vi er vant med i Norge og man har ingen forsikring mot skjulte feil og/eller mangler.

Når det gjelder nye byggeprosjekter sjekker vi på forhånd at alle de nødvendige tillatelser foreligger og at det ikke finnes noen irregulære forhold.  Det er ikke alle utbyggere som er like dyktige og noen senker priser på bekostning av kvalitet og valg av materialer. Vi foretar en grundig bakgrunnssjekk av våre samarbeidspartnere og velger kun seriøse aktører som gir bankgarantier.

Beliggenhet
Når vi setter sammen et boligsøk for deg legger vi stor vekt på god beliggenhet og trivelig området.  Beliggenhet er en av de viktigste faktorene når du skal velge bolig men noe som ikke alltid kommer like tydelig frem i boligprospekter på nett.

Det er ikke hyggelig å komme helt ned til Spania for å oppdage at drømmeboligen din ligger rett ved en bråkete motorvei eller en søppeldynge.   Tilgang til strand, basseng, fellesområder, parker, butikker og andre fasiliteter og servicetilbud har veldig mye å si.  Det er viktig at du finner et område du vil trives godt i.

Riktig Pris
Når vi setter sammen et boligsøk for deg sender vi deg oppdaterte og korrekte priser.  Vårt mål er ikke å finne de billigste boligene, men de med best verdi og høyest kvalitet innenfor ditt budsjett.

Ord og uttrykk som “kupp” og tilbud” henger løst i den varme luften, men realiteten er at det begynner å bli lenger mellom de gode “røverkjøpene” i de riktige områdene som skandinaver liker, med gode solforhold og bra beliggenhet. Hvis noe virker for godt til å være sant så er det som regel det.

Når det gjelder nybyggprosjekter varierer priser over tid og innad i selve prosjektet.  Priser som ligger ute på nett er alltid fra-priser og påvirkes av faktorer som intern beliggenhet, solforhold og boligstørrelse.

Handler man på det rette tidspunktet kan man være heldig å få med seg et tilbud på for eksempel hvitevarer eller møbelpakke inkludert i prisen.

Oversikt over boligmarkedet
Camarsol har over 18 års erfaring med boligformidling på Costa Blanca og inngående kjennskap til både markedet og området.  Vi gir deg en realistisk oversikt over boligmarkedet med oppdaterte priser og hjelper deg finne de beste investeringsmulighetene og mest verdi for pengene dine.

Vårt beste råd er alltid å kjøpe noe du lett kan selge igjen uavhengig av markedssituasjonen.

Det aller viktigste er at du føler deg trygg gjennom hele prosessen og vi holder oss langt unna “press og stress” og tilbyr deg heller ærlige svar og en åpen dialog hele veien.

Ta kontakt for en hyggelig boligprat og et skreddersydd boligsøk.

Compare listings

Compare