Eiendomsinvestering i Spania

Salg av Bolig i Spania
Dersom du ønsker å selge din bolig i Spania kan vi i Camarsol hjelpe deg med hele salgsprosessen – fra markedsføring til salg samt alle formaliteter dette innebærer.

Vi lover å hjelpe deg på en hyggelig og profesjonell måte slik at du får solgt din bolig så raskt som mulig til den beste prisen.

Det er mange grunner til at man vil/må selge sin bolig. Vårt fokus, og det viktigste, er å ha en god dialog slik at vi kan hjelpe deg på best mulig måte.

Det første vi gjør er å ta en prat hvor vi gir deg en ryddig oversikt over selve salgsprosessen her i Spania. Du får da presentert  all relevant informasjon og et kostnadsoppsett slik at du vet nøyaktig hva du kan forvente og hvilket beløp du blir sittende igjen med.

Vi setter opp en salgskontrakt som spesifiserer boligens generelle beskaffenhet, pris, og andre betingelser.

Vurdering/Prising
Vi utfører en verdivurdering av eiendommen din i forhold til dagens boligmarked for å finne riktig pris. Ut ifra dette gir vi deg råd og anbefaler en realistisk salgspris og vi gir deg vår ærlige mening om hvor lang tid vi tror salget kan ta.

Det er i dag et stort utvalg boliger og kjøpere undersøker markedet grundig. Det er derfor viktig å ha en pris som er konkurransedyktig.

Ut ifra markedsverdien kan vi finne en salgsstrategi som passer deg.  Med over 18 års erfaring i boligmarkedet her på Costa Blanca veileder vi deg gjennom hele prosessen på en trygg og redelig måte.

Aktiv markedsføring
I Camarsol benytter vi oss av et vidt spekter av salgsverktøy og kommunikasjonskanaler for å markedsføre våre eiendommer og prosjekter. Dette er ikke begrenset til vindusutstillingen vår, men inkluderer en flott hjemmeside, et nettverk av salgsagenter i Skandinavia og flere andre europeiske land, samt multimedia reklame og hyppig bruk av sosiale medier.

Flott presentasjon av din bolig
Et bilde er verdt tusen ord, og det kunne vi ikke vært mer enige i. Førsteinntrykket er det viktigste og derfor bruker vi mye tid og ressurser på at din bolig skal se så fin og innbydende ut som mulig.

Når vi tar bilder og/eller lager video av eiendommen din bruker vi god tid og sørger for at den blir presentert på best mulig måte, slik at den skiller seg ut bland de mange boliger som markedsføres via internet.

Det er derfor meget viktig at du sørger for at den er så ryddig og pen som mulig den dagen vi kommer for å ta bilder/filme.

Dokumentasjon
Camarsol markedsfører og selger kun boliger som har all dokumentasjon og formaliteter på plass. Vi går igjennom alle papirene dine og sørger for at du har alt du trenger for å gjennomføre salget. Skulle noe mangle eller måtte legaliseres, så hjelper vi deg med dette også.

For å selge din bolig trenger vi følgende dokumenter:

  • Kopi av skjøte
  • Kopi av pass og NIE til eiere
  • Kopi av siste SUMA betaling
  • Kopier av fakturaer for strøm og vann
  • Dersom boligen tilhører et sameie, må administrator bekrefte skriftlig at boligen ikke har utestående gjeld til sameiet
  • Ferdigstillesesalttest (Licencia de Primera/Segunda Ocupación)
  • Energisertifikat
  • Navn på bank og kontaktperson dersom boligen er belånt

Kostnader
Når vi har gått over din bolig og all dokumentasjon, gir vi deg en detaljert liste over alle dine utgifter slik at vi unngår uventede kostnader og overraskelser.

Det er veldig viktig for oss at du forstår hele prosessen og at du sitter igjen med et konkret beløp du kan forvente å få utbetalt etter at alle kostnader og avgifter er trukket fra.

Bolig til salgs
Vi forstår at hovedmålet ditt er å selge så vi ber ikke om eksklusivitet. Det vil si du kan legge ditt hus til salgs hos andre meglere om du vil.

Det eneste vi ber om er at du holder samme salgspris utad slik at vi kan garantere våre kunder den beste markedsprisen på våre salgsobjekter.

Salg
Selve salgsprosessen her i Spania er annerledes enn i Norge. Her er det ikke budrunder slik man er vant med hjemme. Stort sett holder man seg til oppgitt salgspris, men det er selvsagt mulig å gi ett lavere bud og inngå en forhandling.

Når vi får et seriøst bud fra en kjøper, blir dette videreformidlet til deg slik at du kan ta en vurdering. Vi forhandler aldri uten selgers samtykke.

Når selger og kjøper blir enige, lages en kjøps-/salgskontrakt der begge parter og boligen er korrekt identifisert samt salgsbeløp og betingelser oppgitt.

En klausul er reservasjons depositum (vanligvis mellom 3 000€ – 6.000€) som skal betales for at kontrakten blir gyldig. Det betyr at de betingelser som pris, dato for overtagelse etc. er nedfelt i kontrakten ikke kan endres før skjøte er signert og oppgjør foretatt.

Vi hjelper deg gjennom hele den formelle prosessen når salget er i boks. Vi blir enten med deg personlig for å oversette, eller representerer deg med en fullmakt gjennom den avsluttende prosedyre på notarius kontor.

Når salgskontrakten er signert, tar vi oss av all logistikk som for eksempel overføring av vann og strøm til kjøper, og vi hjelper deg med å avlyse tjenester som forsikring, bankkonto osv.

Vi vil gjøre vårt ytterste for å sørge for at salgsprosessen er så klar, trygt og enkelt som mulig.

For mer detaljert informasjon kan du ta kontakt via telefon eller epost, eller komme innom våre kontorer for en prat. Vi ser frem til å kunne hjelpe deg og svare på dine spørsmål.

Compare listings

Compare