Hvordan fungerer boligmarkedet i Spania

Hvordan fungerer boligmarkedet i Spania

Her i Spania er det et åpent boligmarked.  Det betyr at mange meglere selger de samme boligene.  I Norge så er vi vant til at EN megler selger EN bolig, men her er vi altså mange – og det er du som velger din megler.  

Du har kanskje lagt merke til at nøyaktig den samme leiligheten eller nybyggprosjektet ligger ute hos flere meglere både på finn og andre nettsider – ofte til ulike priser og med forskjellig informasjon.  

Fordi det er så mange aktører som selger de samme eiendommene vil det alltid være noen som legger boliger ut til lavere priser for å lokke til seg kunder.  Andre rett og slett ikke rekker å oppdatere sidene sine og boligene blir liggende ute lenge etter at de er solgt eller at prisen har steget.  

Dette er kjempe forvirrende og kan skape et feil bilde av markedet og man kan lett bli skuffet hvis man kommer ned med urealistiske forventninger.  

Det som er viktig for deg å vite er at:

Prisen settes av utbygger/selger 

Prisene settes alltid av utbygger eller selger og er nøyaktig de samme uansett hvilken megler du kjøper fra – eller om du kjøper direkte fra utbygger eller selger.  

Du velger din megler 

Det koster deg ingenting å bruke en megler og det gir deg mange fordeler, særlig som utenlandsk kjøper.  

Det er store forskjeller på meglere her nede i forhold til kompetanse og service og tjenester.  Det er opp til deg å velge den megleren du liker best som skal veilede deg gjennom hele prosessen.  

Compare listings

Compare