Fiestas i Guardamar 2019

19. juli 2019

Sol, varme, strand og sommer. Da er det på tide med FIEESTAAAAS!!!

Nå skal livet feires i lag med familie og gode venner, i spektakulære parader, med dans og musikk, tapas, vin og bølgesus. Alt dette blandes sammen i en magisk atmosfære hvor minner skapes for livet.

Det er ingen hemmelighet at spanjolene elsker fest og feiring og at Moros og Christianos fiestaen er årets største begivenhet. Som gjest vil du bli ivaretatt og ønsket velkommen til å ta del i feiringen side om side med de lokale.

Når det er fiesta stenges gatene for biler, samtidig som mat og drikkeboder settes opp, og hele byer og landsbyer blir til arenaer for en stor folkefest. Begrepet om leggetid finnes ikke, og du kan se de små danse med foreldre, besteforeldre, onkler, kusiner, naboer og venner fram til tidlig på morgningen. Vi anbefaler lange siestaer i skyggen dagen derpå ?

Du har også middelaldersmarked med boder som selger forskjellige tidsriktig håndverk og godbiter. Her finner du også mange former for underholdning og er du heldig kan du til og med få tatt en liten ridetur eller prøve deg på pil og bue.

Moros y Cristianos er en folkefest som har en lang tradisjon her i Valencia regionen i sør-øst Spania. Det er en slags minnemarkering av slagene som ble kjempet mellom maurene (muslimene) og kristne under gjenerobringen av Spania hvor de kristne tok tilbake makten etter 800 år med maurisk styre i Spania frem til 15 hundretallet.

PROGRAM GUARDAMAR 2019

Fredag 19 juli
21.30 Sommerfestivalen starter med kåring av festens dronninger og prinsesser. Alle damene (store og små) går i opptog gjennom byen i sine tradisjonelle folkedrakter. Deretter er det en kåringssermoni som dessverre kun er på spansk og ganske så lang. Dette er en god til for å gå spise litt tapas og kjenne på livet i byen.

22.00 Vinnere kåres og dette feires med blomster, musikk og fyrverkeri på rådhusplassen. Det er også et shows med lyd og lys som gjenforteller historien om byen.

23:00 Det dekket for full fest på plassen bak helsesenteret nederst i byen. Da er det musikk og underholdning på scenen og mye god mat og drikke.

Lørdag 20 juli

13:00 Fyrverkeri

21:00 Musikalsk fiesta på La Redonda plassen nedenfor helsesenteret og gastronomisk gatefest med “food trucks” i gaten ved tivoli.

22.00 I dag er det karneval i byen. Da kan alle inspireres av sommerglade farger og kle seg ut som de vil. God stemning og like mye moro å være med på eller bare se på den fargerike paraden.

Søndag 21 juli

13:00 Fyrverkeri

19:00 Barnefest på Avenida Los Pinos/Calle San Francisco. Underholdning, hoppeslott og vannleker for de små.

20:00 Korpsmusikk går gjennom gatene.

21:00 Musikalsk fiesta på La Redonda plassen nedenfor helsesenteret og gastronomisk gatefest med “food trucks” i gaten ved tivoli.

Mandag 22 juli

13:00 Fyrverkeri

18:00 Velkommen til kjempekoselig middelaldermarked i byen, i de små gatene bak kirken. Her er det satt opp mange små og store salgsboder med alle slags festligheter som lokalt håndverk, tapas og underholdning for hele familien. Magedansere, riddere og esler barna kan ri på er med på å skape en festlig stemning.
Middlealdermarkedet er her frem til onsdag og åpner i ukedagene kl 18:00

23:00 I kveld åpner alle “kabilas” som er fest-telt rundt i byen med tapas, vin og musikk.  Alle er hjertelig velkommen til å ta del i festlighetene.

Tirsdag 23 juli 

13:00 Fyrverkeri

18:00 Middelaldermarked

20:30 Opptog i hovedgaten med korps og musikk

23:00 I kveld er det igjen fest til langt på natt med musikk dans og god stemning rundt i byen.

Onsdag 24 juli

13:00 Fyrverkeri

18:00 Middelaldermarked

Klokken 20.00 er det full krig i byen og her anbefaler vi faktisk å holde seg litt unna hovedplassen foran kirken frem til ca kl. 21.00. Det er nemlig et live-skuespill av selve slaget mellom maurerne og kristne. Det er helt utrolig hvor realistisk de får det til å virke, med krutt og kanoner som får bakken til å riste.

Dette er en litt “rar” tradisjon for oss rolige vikinger fra nord og lydnivået når virkelig voldsomme høyder. Kan være litt ubehagelig for barn, eldre og hunder.

Etter krigen, i 21.00 tiden, går de seirende i opptog mot borgen hvor de kårer kveldens vinnere. Det er fint med lysshow og flotte kostymer, men dette kan fort bli litt kjedelig om man ikke snakker Spansk, for det er en del taler som kan bli litt lange.

Fra ca 21.00 er det veldig hyggelig stemning igjen med fest som varer til solen står opp.

23:oo Fest i byen

Torsdag 25 juli

I dag er det San Jaime dagen som er skyttshelgen for disse festivalene.
11:30 Korsps og lokale masjerer gjennom byen.
13:00 Fyrverkeri
20.00 Gudstjeneste
21.00 Prosesjon/opptog i hovedgaten med skytshelgen og selvsagt korpsmusikk og blomster. Kl. 00.30 er det store fyrverkeri-showet på rådhusplassen.

23:00 Fest i byen natten lang!

Fredag 26 juli

13:00 Fyrverkeri

Klokken 20.00 er det full krig i byen igjen.

23:00 Fest i byen natten lang!

Lørdag 27 juli & Søndag 28 juli 

13:00 Fyrverkeri

Dette er de to største festdagene hvor det braker løs med fantastiske parader som vil få deg til å føle at du er i Las Vegas!! Begge dager starter paradene i 20.30 tiden. Vi anbefaler at dere kommer litt tidligere om dere vil sikre dere sitteplass. Sitteplasser kan man enten kjøpe på forhånd på turistkontoret, eller kjøpe på stedet på selve parade-dagen.

24:00 På søndag avsluttes alt med et fantastisk Fyrverkerishow på La Roqueta stranden (på sør siden av byen)
fiestane er verdt å få med seg om man er her.

Det er en fantastisk opplevelse og virkelig gøy å ta del i en tradisjonsrik Spansk folkefest.

For mer informasjon og artige stemningsrapporter med bilder kan dere følge oss på facebook.

Kart over byen med beliggenhet av alle festligheter kan dere få enten på turistkontoret eller her hos oss.

Compare listings

Compare