Finansiering av bolig i Spania

finansiering lån spania bolig

Finansiering av bolig i Spania
Dersom du ønsker å kjøpe bolig i Spania med finansiering er det viktig at du starter med en god oversikt over de forskjellige mulighetene som finnes.

Alle kunder er unike, og man må finne den løsningen som passer best for den enkelte.  Vi bistår med individuell rådgivning, veiledning og med å anskaffe tilbud fra de lokale spanske bankene.

Vår anbefaling er å sammenligne de ulike tilbud og alltid be om en detaljert utredelse av omkostninger og betingelser før man tar en beslutning.  Man skal ha et klart bilde over alle kostnader på forhånd for å unngå uventede overraskelser.

Lån i Norge
Norske banker gir ikke lån med pant i spansk eiendom så direkte finansiering av boligkjøp i utlandet gjennom en norsk bank er dessverre ikke mulig.

Dersom man har et eksisterende lån, er det mulig å ta opp et tilleggslån med sikkerhet i egen bolig hjemme i Norge.

For den som har mulighet til dette er det nok det enkleste og billigste alternativet, både når det gjelder renter og etableringskostnader.

Lån i Luxemburg
Det er noen norske banker, som DNB, som har kontorer i Luxemburg og tilbyr lånemuligheter til eiendom i utlandet på denne måten.  Vi har mange kunder som har vært meget fornøyd med denne løsningen.  Fordelen her er at du får kundeveiledning på norsk.

Lån i Spania
Økt aktivitet i det spanske boligmarkedet har ført til at bankene igjen er mer villige til å gi boliglån, både til spanjoler og utlendinger.  Man kan i dag låne opp til ca. 60 % av takst på boligen.

I det siste har renten ligget på ca. 2.25% – 2.50% det første året. Fra og med det andre året må man legge til Euroibor i tillegg til renten.

Camarsol samarbeider med flere av de største bankene og tilbyr veiledning og råd i forhold til hver enkelt boligkjøper.

Dokumenter
De fleste banker i Spania vil kreve minst 6 måneder lønnslipp, selvangivelser for de siste 2 år og bankutskrifter hvor det tydelig vises hvor lønningen kommer inn på konto. ​

Compare listings

Compare