Eiendomsinvestering i Spania

Spania
Spania er et spennende og kulturrikt land med mye å by på og et trygt og godt sted å være. Det er et EU land med økonomisk og politisk stabilitet og en infrastruktur av høyeste kaliber når det gjelder transport, helse, politi og juridiske forhold, skolevesen, service og turistnæring.

Den økonomiske situasjonen generelt i Spania i dag er meget positiv med vekst i økonomien og en svak men tydelig nedgang i arbeidsledigheten. Landet har vært i økonomisk vekst de siste to til tre årene og tilliten til økonomien er tilbake.  Dette skaper et meget positivt klima – ikke minst i boligsektoren.

Costa Blanca
Costa Blanca utmerker seg som et av de mest ettertraktede områdene for eiendomsinvestering blant nordmenn i Spania i dag.  Det er rimelig og enkelt å komme seg til Alicante flyplass og med sine idylliske hvite sandstrender, nydelige klima året rundt og et stort utvalg av aktiviteter og underholdning.

I motsetning til andre spanske turistbyer og områder har Costa Blanca hatt en rolig og stabil vekst over lengre tid som har ført til meget god infrastruktur og høy standard på eiendommer.  Prisene er meget gunstige og man får mye verdi for pengene sine her. For eksempel er både boligpriser og generelle levekostnader ca 20% lavere enn på Costa de Sol.

Boligmarkedet
Boligprisene på Costa Blanca er relativt lave i forhold til lignende områder og man får mye bolig for pengene sine her. Økt etterspørsel det siste året har ført til at prisene har begynt å stige sakte men sikkert. Alle prognoser tilsier at veksten vil fortsette. Til tross for dette er det fremdeles et kjøpers marked med gode investeringsmuligheter og boliger til meget gode priser.

Byggekranene svaier i horisonten og det er mye aktivitet om dagen og mange flotte nybygg prosjekter på markedet. Det er mye lekkert på design fronten og meget høy standard og kvalitet når det gjelder både arbeid og materialer.  Materialer og tekniske løsninger som brukes i dag er valgt for at boligen skal være mest mulig vedlikeholdsfri. Som kjøper får du mange valg slik at boligen blir skreddersydd etter dine ønsker og behov.

På grunn av meget gunstige priser og høy standard på nybygg henger bruktboligmarkedet litt etter. Selgere av eldre boliger som betalte mye for 10 – 15 år siden vil fremdeles ha problemer med å selge uten store tap. Derfor er det mange som er villige til å gå betraktelig ned i pris, noe som skaper et veldig interessant marked for kjøpere. Her kan man gjøre et godt kjøp og dette gjelder særlig eneboliger med store tomter og god sentral beliggenhet.

Camarsol anbefaler
Det er et veldig gunstig tidspunkt for boliginvestering mens prisene fremdeles er lave og man får mye verdi for pengene sine her på Costa Blanca.

Sett deg godt inn i boligmarkedet før du handler. Benytt deg av veiledning fra lokale eksperter som har inngående kjennskap til markedet og kan tilby deg et godt utvalg av kvalitetssikrede eiendommer. Du vil da få en god oversikt over investeringsmuligheter og best – realistisk – verdi for pengene dine.

Kjøp en bolig du lett kan selge igjen uavhengig av markedssituasjonen. Et godt kjøp handler ikke om å finne boligen med laveste prisen, men heller den med beste kvalitet og verdi innenfor ditt budsjett.

Velg en dyktig megler og benytt deg av veiledning fra lokale eksperter som kjenner markedet inngående, som snakker både spansk og norsk flytende og kan veilede deg gjennom hele prosessen fra A til Å og kvalitetssikre bolighandelen for deg.

Compare listings

Compare