Bud og boligpriser

Her i Spania er det ikke budrunder som i Norge.  Siden det ofte er flere meglere som selger de samme boligene er det «første mann til mølla» prinsippet som gjelder – den som først legger inn et bud som blir akseptert av selger, får boligen.

bruktboliger kan man alltid legge inn et litt lavere bud og det er ofte rom for forhandling.

nybygg er det faste priser som settes av utbygger.  Her er det alltid FRA priser som varierer over tid og påvirkes av faktorer som størrelse på bolig og tomt, intern beliggenhet i prosjektet og solforhold – for å nevne noen.  Det er dessuten forskjell på hva som er inkludert i prisen og dette varierer fra utbygger til utbygger og kan endre seg over tid.

Handler man på det rette tidspunktet kan man være heldig å få med seg et tilbud på for eksempel hvitevarer eller møbelpakke.

En god megler med kjennskap til markedet vil skreddersy boligsøket for deg – og kun legge frem de boligene med best verdi som oppfyller dine krav.  Du vil da få oppdaterte og korrekte priser som inkluderer alt – slik at du vet nøyaktig hva totalsummen blir. For eksempel så er det viktig å huske at man alltid må legge til 10% på boligprisen som er ren skatt – både på nybygg og bruktboliger – og ca 3% for å dekke kjøpsomkostninger.

Når man har blitt enig med selger om pris er første steg å skrive en reservasjonskontrakt.  Her spesifiseres alle betingelser, hva som inkluderers i prisen samt dato for overtagelse og signering av skjøte.  Dersom man kjøper nybygg vil det være en detaljert betalingsplan.

For at en reservasjon skal være gyldig må man betale et reservasjons beløp, vanligvis på mellom 3000 € – 6000 €.  Så fort dette er betalt vil eiendommen bli tatt av markedet og merket som solgt. Reservasjonsbeløpet er en del av kjøpesummen når transaksjonen gjennomføres i henhold til avtalen.

For oss er det viktig at våre kunder har en nøyaktig oversikt over hva boligen vil koste totalt slik at det ikke er noen uventede overraskelser underveis.

I Camarsol utfører vi hele kjøpstransaksjonen for våre kunder og alt gjøres internt hos oss. Vi hjelper deg med all dokumentasjon, følger deg gjennom hele den administrative og juridiske prosessen og forklarer hvert steg slik at du forstår hvordan dette gjøres her i Spania.

Du behøver ingen eksterne aktører og det kommer ingen tilleggskostnader.

Det koster ingenting å handle gjennom oss. Nøyaktig som i Norge får megler sin salgs-kommisjon direkte fra utbygger/selger og dette påvirker ikke din boligpris.

Ta kontakt for en hyggelig boligprat.

Compare listings

Compare